Waarom Day In The Life Fotografie?

 Je hebt een heerlijk gezinnetje met jonge kids. Het is hard werken en ook heel hard genieten. Maar mán, wat gaat het snel! Al die domme clichés blijken helemaal waar.

De week vliegt om en soms ben je misschien weleens bang dat je niet genoeg van je gezin geniet. En áls het je dan eens lukt om een momentje achterover te leunen en echt tijd met je kids door te brengen, wil je niet steeds je mobiel of je camera pakken om alles vast te leggen. Dan wil je in het moment aanwezig zijn. Je wil je kinderen echt zien zoals ze zijn, gewoon met ze spelen en opgaan in het moment.

Stiekem zou je dan willen dat je een camera achter je ogen had zitten om al die heerlijke momentjes, die lieve en die ondeugende blikken vast te leggen voor altijd. Tsja…

Herkenbaar? Let me help you!

Ik ben als fotograaf gespecialiseerd in het maken van familie fotodocumentaires: Day In The Life Fotografie. Je boekt mij om aanwezig te zijn bij een gewoon dagje met je gezin en ik leg al die ondeugende blikken en die dikke knuffels (of mini-oorlogjes) vast. Zodat jij achterover kunt leunen en tijd met je gezin kunt doorbrengen, helemaal mindful in het moment ;-)

Na die relaxte dag vol met quality time krijg je dan een stapel hele gave foto’s van al die pure, échte gezinsmomenten waar je nog jaren met een warm gevoel op terug kunt kijken. Geen geforceerde glimlachen, maar iedereen zoals hij of zij echt is. 

Day In The Life Fotografie | wat moet je erover weten?

Wat is Day In The Life fotografie?

Day In The Life Fotografie is een vorm van documentaire fotografie. Het wordt ook wel ‘modern storytelling’ genoemd. Het is vanuit de VS komen overwaaien naar Nederland en wordt hier ook steeds populairder. Documentaire fotografie houdt in dat je niet (lees: never nooit) hoeft te poseren. No Cheese Please.

Zo, gelijk dat bezwaar om eindelijk eens foto’s van je gezin te laten maken ook weer uit de weg geruimd. Je kunt tijdens deze reportage helemaal jezelf zijn en doen waar je zin in hebt. En dat geldt ook voor je kinderen! Day In The Life fotografie is daarom heel erg geschikt voor onwillige peuterpubers en voor alle andere mensen die bij het zien van een camera liever achter een muurtje duiken.

Hoe werkt het?

Een Day In The Life reportage maak ik gewoon bij jullie thuis. Ik kom een hele of een halve dag met jullie meedraaien in het gezin en ik ga overal mee naar toe als jullie dat willen. Boodschappen doen? Kids naar school brengen of juist ophalen? Naar de speeltuin? Het strand? Cafeetje? De bieb? Gewoon lekker thuis blijven kan natuurlijk ook.

Ik fotografeer jullie terwijl jullie je dagelijkse dingen doen. Ik richt me daarbij vooral op de interactie tussen de gezinsleden en fotografeer die zo puur mogelijk, omdat daarin vaak een stukje van de persoonlijkheid te zien is. Ik vind het heel gaaf als het me lukt om een stukje van iemands karakter te vangen in een foto. Zodat je, als je over 15 jaar terug kijkt, kunt zeggen: “ja, dit is nou typisch Kees/Eva/papa/mama!”. 

Meer info? No Cheese Please op YouTube | Info Day in the Life Fotografie